Orkest

Het Benjamin Jeugd Strijkorkest staat sinds oktober 2015 onder leiding van (alt)violist Marco Ramirez. Het orkest is in 2007 opgericht door violiste Elien Willems en dirigent Loes Visser en biedt jonge strijkers met enige ervaring en aanleg voor hun instrument de kans hun muzikale talenten zo te ontwikkelen dat zij kunnen doorgroeien naar het Britten Jeugd Strijkorkest. Net als bij het Britten Jeugd Strijkorkest is ook hier het motto: kwaliteit, warmte, bezieling en vooral: plezier in het samen muziek maken. De leeftijd van de orkestleden ligt tussen ca 9 en ca 15 jaar. Het Benjamin Jeugd Strijkorkest won in 2014 de 1ste prijs Cum Laude op het Internationaal Jeugd Muziekfestival in Neerpelt (België). Iedere week wordt er hard gewerkt aan alle basiselementen van het samenspel zoals: gelijkspelen, intonatie, fraseren, ritmes, mooie klanken en kleuren maken, kijken en luisteren naar elkaar en presentatie. De eerste en tweede violen rouleren bij ieder stuk zodat iedereen de kans krijgt om te leren aanvoeren en solo’s te spelen, en iedereen voor en achteraan leert zitten. Ieder jaar is er in het najaar een repetitieweekend waar gewerkt wordt aan het nieuwe repertoire. Het seizoen wordt jaarlijks afgesloten met een muzikale en leuke tournee.
 
orkest 10

orkestleider
 

Orkestleider

Marco Ramirez begon op jonge leeftijd met vioolspelen en studeerde aan het conservatorium van Malaga waar hij zijn bachelor diploma haalde. Hij vervolgde zijn vioolstudie bij Sarah Kapustin aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle waar hij afgelopen zomer zijn masterdiploma haalde. Sinds 2016 studeert hij altviool bij Julia Dinerstein. Met het Iberus kwartet geeft hij regelmatig kamermuziekconcerten en won hij de 1e prijs van de ArtEZ Chamber Music Sessions 2016. Sinds 2015 is Marco de orkestleider van het Benjamin Jeugd Strijkorkest dat hij met veel Spaanse passie leidt .

Repetities

Het Benjamin Jeugd Strijkorkest repeteert elke vrijdagavond van 17:15 tot 19:15 uur. (Graag om 17:00 uur aanwezig i.v.m. het stemmen van de instrumenten) Afwijkingen op de repetitietijden zijn voorbehouden en worden tijdig aan de leden gemeld.

Wil je een repetitie bijwonen? Neem dan contact op met Marco Ramirez via 06-41797889 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Repetitie locatie: CBS Het Carillon, Locatie Monteverdilaan 202, 8031 DW Zwolle

 
repetitie van het Benjamin Jeugd Strijkorkest in de vrije school


auditie
 

Auditie & Aanmelden

Wat moet je kunnen om in het Benjamin Jeugd Strijkorkest te spelen?
(alt)viool: positiespel 1e t/ 3e positie, beginnend vibrato, beginnend spiccato. cello/contrabas: positiespel 1e t/m 4e positie, beginnend vibrato, beginnend spiccato.
Wat moet je op de auditie spelen?

  • 1 toonladder
  • 1 etude
  • 1 voordrachtstuk (bijv. een deel uit een concert, met pianobegeleiding)
  • Het auditiefragment


In ten minste een van de stukken moet je laten zien dat je de gevraagde posities beheerst. De commissie luistert vooral naar hoe je het speelt: zuiver, ritmisch, goed afgewerkt, mooie toon, goede streektechniek, enz. 

Voordrachtstukken
Voorbeeld voor viool: etudes Wohlfahrt op. 45 deel 1 of moeilijker concert in b klein O. Rieding op. 35, of moeilijker
Voorbeeld voor altviool: wordt nog doorgegeven
Voorbeeld voor cello: wordt nog doorgegeven 

Aanmelden
Audities voor het Benjamin Jeugd Strijkorkest worden op zaterdagmiddag 16 juni 2018 in het ArtEZ conservatoriumi in Zwolle gehouden.
Je kunt je opgeven door het formulier in te vullen, het auditiefragment kun je hier vinden. Sluitingsdatum voor opgave is 1 juni 2018.