Het Britten & Friends - 10 jaar Britten orkesten

Categorie
Britten Jeugd Strijkorkest
Datum
1 april 2017 19:30
Locatie
Theater de Spiegel - Zwolle - Spinhuisplein
8011 Zwolle, Nederland
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het Britten jeugdstrijkorkest bestaat dit jaar 10 jaar! Dat vieren we met het concert ‘Britten & Friends’  in Theater de Spiegel, Een concert voor, door, en mét vrienden. Al tien jaar maken we samen muziek en werken we aan talentontwikkeling in de muziek in Oost Nederland. Dit heeft geleid tot bijzondere, hechte, (muzikale) en vaak onontbeerlijke vriendschappen. Met dit jubileumconcert wil Het Britten al deze vriendschappen vieren, samen met ons publiek dat we ook als vriend beschouwen.
Ons  sprankelende Britten Jeugd Strijkorkest zal de avond vullen met hun beste spel en prachtige muziek, o.a. het romantische Adagietto uit de 5e symfonie van Gustav Mahler, de Serenade voor strijkers van Antonin Dvorak en het opzwepende Danzón No.2 van de Mexicaanse componist Arturo Márquez. 
Daarnaast gebeurt er meer! Zo komen bevriende musici ons jubileum meevieren. We zijn heel blij dat Edwin Rutten de avond gaat presenteren. Bernadeta Astari, sopraan en grote vriendin van het Britten, komt de aria ‘Gli sguardi trattieni’ uit Orpheus en Eurydice van Gluck zingen, de talentvolle Singer songwriter Karel J. Schepers zingt het lied ‘Lente in de winter’, én de kersverse winnaars van Het Britten Concours 2017 zullen het publiek laten ervaren waarom de professionele jury hun talent en spel met de hoofdprijs beloonde.
Ook bijzonder is de lichtkunstenaar Chris Koolmees die in dit concert met ons samenwerkt en de concertzaal een levendige uitstraling zal geven. Zijn intrigerende lichtdesigns bewegen mee met de muziek. omdat ze op innovatieve wijze gekoppeld zijn met de musici op het podium! 
Met trots presenteren we deze avond ook onze twee jongere orkesten: het Benjamin en het Edward Jeugdstrijkorkest. Zij zullen vanaf 19.00 op verschillende plekken en manieren laten horen hoe mooi het kan klinken als (heel) jong strijktalent samenkomt. 
Kortom, een  feestelijk programma voor een spetterende avond vol vriendschap! Wij verwelkomen jullie graag op deze avond. Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater de Spiegel.
 
 

Alle datums

  • 1 april 2017 19:30