Het Britten Jeugd Strijkorkest in kapel op 't Rijsselt

Categorie
Britten Jeugd Strijkorkest
Datum
27 januari 2019 14:30
Locatie
Mettrayweg 25 7211 LC Eefde
Op 27 januari om 14.30 treedt Het Britten Jeugd Strijkorkest op in kapel op 't Rijsselt. Met prikkelende en afwisselende programma's weten zij oud én vooral jong altijd te inspireren met hun enthousiasme. Voor de 27e staan onder andere de Kuhnau-variaties van Andriessen, de serenade voor strijkers van Elgar en een bewerking van de Bohemian Rhapsody op het programma. Daarnaast zal de winnares van het Rosa Spier Harp-concours Jareach Gilula soleren in het impressionistische "Danses sacré et profane” van Debussy en zal de Zutphense Jeltje Quirijnen het tweede deel spelen uit het concert voor altviool en strijkers van Henk Badings. Een concert dat zich bij uitstek leent om jonge kinderen mee naar toe te nemen!
Het Britten is in 2007 opgericht door dirigente Loes Visser en werkt nauw samen met het ArtEZ Conservatorium. Het orkest heeft een vaste plaats veroverd in het culturele aanbod in Nederland en werd in het magazine Luister geprezen om het ‘zeer hoge niveau, het gevarieerde repertoire, de virtuositeit en de volle en transparante klank’. De jonge musici traden heel recent op bij Podium Witteman, speelden voor het koningspaar en treden op met solisten van wereldfaam. In 2014 wonnen ze de eerste prijs tijdens het prestigieuze summa cum laude festival te Wenen. Ze hebben inmiddels 10 cd’s uitgebracht waarvan de laatste met Daniel Rowland met het Concertino van Weinberg. De hoge kwaliteit van de uitvoeringen van deze jonge musici is vooral te danken aan Loes Visser, die de gretigheid en het jeugdige elan met grote expertise weet te leiden.
Kaarten kunnen worden gekocht op : http://shop.hetbritten.nl/toegangskaarten €15 voor volwassenen en €5 voor jongeren onder de 26.
 
 

Alle datums

  • 27 januari 2019 14:30