Orkest

Het Edward Jeugd Strijkorkest staat sinds 2014 onder leiding van Saron Houben en is opgericht in januari 2009 door violiste Elien Willems. Het doel van het Edward Jeugd Strijkorkest is beginnende strijkers, (alt-)violisten, cellisten en contrabassisten, te onderwijzen in het samenspel. Het samenspelen met leeftijdsgenoten werkt als een enorme stimulans voor de muzikale ontwikkeling van de jonge musici en het bevordert het plezier in musiceren. De leeftijd van de strijkers ligt tussen ca 6 en ca 12 jaar. Het Edward Jeugd Strijkorkest bestaat uit een groep van zo’n 10 tot 15 musici. Zo is er veel individuele aandacht voor ieder kind. Iedere week hebben we veel plezier, en wordt er hard gewerkt aan samenspel, zuiverheid en ritme. Ieder jaar speelt het Edward Jeugd Strijkorkest ongeveer vier concerten, samen met het Benjamin Jeugd Strijkorkest en het Britten Jeugd Strijkorkest en alleen.
 
orkest 10

orkestleider
 

Orkestleider

Saron Houben begon met vioolspelen toen zij elf jaar oud was. Haar eerste lessen kreeg zij van Marieke de Vos in Amersfoort. Hierna had zij les van Jeanne Lotte Hertzberger en Hebe Mensinga. In 2012 studeerde ze af bij Tinta Schmidt von Altenstadt en behaalde ze haar Master Muziek aan het ArtEZ conservatorium van Zwolle. Na haar studie verdiepte zij zich in de historische uitvoeringspraktijk en studeerde ze barokviool bij o.a. Antoinette Lohmann. Saron is actief in de kamermuziek en als orkestmusicus, en speelde onder andere met Het Gelders Orkest, Het VERS Ensemble, Musica Michaelis, European Union Baroque Orchestra, Helios Ensemble en Concerto Barocco. Als viooldocente was zij tot 2013 verbonden aan Kunstencentrum Muzerie in Zwolle. Momenteel geeft zij vioollessen als privé-docente en is als zodanig verbonden aan Stichting Recht op Muziek.

Repetities

Het Edward Jeugd Strijkorkest repeteert op vrijdagavond van 16:00 tot 17:00 uur. (Graag om 15:45 uur aanwezig i.v.m. het stemmen van de instrumenten) Afwijkingen op de repetities zijn voorbehouden en worden tijdig aan de leden gemeld.

Wil je een repetitie bijwonen? Neem dan contact op met Saron Houben via: 06 – 4056 5365 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Repetitie locatie: CBS Het Carillon, Locatie Monteverdilaan 202, 8031 DW Zwolle

 
 

 
 

Aanmelden

Er zijn geen audities gedaan voor het Edward Jeugd Strijkorkest. Wel wordt gekeken, in overleg met je docent, of je eraan toe bent om in een orkest te spelen. Je kunt je aanmelden bij Saron Houben via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..